Artikelomschrijving
De gietijzeren Le Creuset Skillet is geëmailleerd en bestand tegen hoge temperaturen. Een opvallend kenmerk van deze pan is de gietijzeren greep die in één stuk is meegegoten, samen met de twee schenktuitjes. Let op dat de handgreep heet kan worden, dus het gebruik van een pannenlap of ovenwant wordt aanbevolen.
Wat de skillet onderscheidt van gewone koekenpannen van Le Creuset, is dat ook de greep van gietijzer is gemaakt. Hierdoor kan de pan niet alleen op alle warmtebronnen worden gebruikt, inclusief inductie, maar is deze ook geschikt voor gebruik in de oven en onder de grill. In de pan kunt u niet alleen vlees bakken, maar ook gerechten langer laten garen in de oven of gratineren.
Voor het beste bakresultaat verwarmt u de pan op een matig vuur en voegt vervolgens de vetstof toe. U kunt direct het te bakken product in de pan leggen en in de meeste gevallen zelfs de warmtebron temperen. Het gietijzer behoudt voldoende warmte om niet te snel af te koelen. Laat het vlees even de tijd om een korst te vormen, waarna het gemakkelijk loslaat.
Le Creuset biedt een levenslange garantie op fabricage- en kwaliteitsdefecten van het gietijzer.
Reinig de Le Creuset skillet met warm water en afwasmiddel.